ŠESTI DAN GANZ NOVOG FESTIVALA!!!

„Ganz novi festival: međunarodni festival razvojnog kazališta“ vas poziva u utorak,  13. rujna, s početkom u 20:00  sati na work in progress/rad u nastajanju pod nazivom  „Čudak i riba: Pojačavajući potkožno“, Julian Hetzela i Male Kline. Cijena ulaznice: 40/20kn (studenti).

Proces istražuje buku potkožnog u tijelu – buka kao misli, kao afekti i kao percepcije. Buka je sveprisutna, a ta smetnja (interferencija) sadrži golem subverzivni ili čak revolucionarni potencijal. Kroz umjetničke amplifikacije materijala koji se obično smatra spinoffom, ostatkom ili otpadom i kao takav se smatra beskorisnim, otkriva se njegova skrivena ljepota i stoga ga je potrebno ponovno uzeti u razmatranje.

Mediji se koriste kao alati za zumiranje, da se lociraju mikro-pokreti i ritmovi potkožnoga, da se fokusira na čudne detalje kako bi se generirao široki kut koji otkriva bljesak drugačije stvarnosti. Aplicirajući repetitivne metode, kao sampling (ponovno korištenje starih zvukova) i looping (ponavljanje zvukova, videa, pokreta) otvara se prostor za pojavu nevidljivoga.

Pojačavajući potkožno otvara pitanje o mediju same izvedbe, i njenog potencijala da napravi neočekivani prekid s materijalnim uvjetima svoje vlastite produkcije. Može li ta performativna subverzija promijeniti vlastite parametere i kreirati alternativnu viziju stvarnosti? Pojačavajući potkožno je samo po sebi prag onoga što nije tamo (još), ali može biti dovedeno u vidokrug naše misli. U ovom slučaju kako bismo uživali u zori, horizont mora biti nijemo dvorište.

Pojačavajući potkožno nije koncert niti ples niti kazališna predstava. To je protestna pjesma tijela.

U 21 sat vas u Galeriji SC očekuje prezentacija Reci više! Ulaz slobodan!

Reci više! jedan je od zanimljivih oblika prezentacije koji se u posljednje vrijeme proširio po svijetu. Unutar koncizne, unaprijed dogovorene i za sve sudionike identične forme niz mladih stručnjaka i kreativaca prezentira svoj rad. Za razliku od sličnih vrsta prezentacije (Ignite, Pecha Kucha…) Reci više! ima otvorenu formu koja se određuje ovisno o tipu sudionika i potrebi njihovih izlaganja. Ujedno, a možda i baš zbog toga, Reci nije ograničen samo na pojedina područja već je naglasak na jačanju mreže i upoznavanju MLADIH autora.
Za Ganz novi festival RECI VIŠE! poprimit će formu 15/25 što znači da će p(r)ozvani prezenteri imati priliku unutar 15 slika prezentirati svoj rad. Svakoj slici trajanje je 25 sekundi. Prezentacije su javne i po njihovu završetku svi su pozvani na druženje, uz dijalog s autorima. Uz dinamično otkrivanje svijeta kazališta, umjetnosti i kulturne produkcije možete i postaviti pitanja ili samo popričati s prezenterima.

Između ostalih, u sklopu Reci više! predstavit će se:

  • Ivan Kralj (kulturni menadžer, umjetnički direktor Festivala novog cirkusa)
  • Julian Hetzel (glazbenik, medijski i kazališni autor)
  • Mala Kline (slovenska izvedbena umjetnica)
  • Maja Šimić (kazališna redateljica)
  • Miet Warlop (belgijska kazališna umjetnica)
  • Saša Božić (kazališni redatelj i dramaturg)
  • Zvonimir Dobrović (kulturni menadžer, umjetnički direktor Perforacija i Queer festivala)
  • Žiga Predan (slovenski kulturni menager)

Leave a reply

Name (required)

Website