Vodim radionicu “totalnog teatra”. Tijelo, glas, plesanje, kretanje, pjevanje, strukturiranje i slobodna improvizacija. Molim vas dovedite sebe i smisao za humor!  Nigel Charnock

Edukultura SC u sklopu prvog izdanja Ganz novog festivala, a u partnerstvu s British Council Hrvatska dovodi u Zagreb britanskog performera, autora i suosnivača kultne trupe DV8, Nigela Charnocka, koji će održati radionicu/ master class pod nazivom Totalni teatar, od 15. do 18. rujna u Teatru&TD. Prezentacija naučenog na rasporedu je posljednjeg dana radionice, 18. rujna s početkom u 18 sati, u velikoj dvorani Teatra&TD. Ulaz je slobodan.

Raspored radionice: 15.– 18. rujna, svakodnevno 10.30-17.30 sati; participacija: 250/200 kn studenti

Nigel Charnock vodi radionice za plesače, koreografe, performere i glumce,  koje su kombinacija dvadesetogodišnjeg učiteljskog iskustva i nevjerojatnog osjećaja za “sada”. On stvara otvoren, slobodan, a ipak izazovan prostor u kojem su ljudi potaknuti i nadahnuti na oslobađanje svog tijela i svog glasa. Bilo što i sve se može dogoditi. Prvi je sat zabavno, energično zagrijavanje – vrlo fizičko, uz glasnu glazbu. Nakon toga obično slijede jednostavni “zadaci” kretanja koji izazivaju fizičko i emocionalno otpuštanje. Kada su tijelo i glas otvoreni i oslobođeni koristi se strukturirana improvizacija za razvijanje osjećaja slobode i neustrašivog napuštanja. Nigel neprestano reagira na jedinstvene situacije koje svaka od radionica predstavlja. Iako je proces važniji od rezultata na kraju radionice će biti organiziran i neformalan performans/ prezentacija.

Radionica je otvorena za glumce, plesače, koreografe, redatelje, performere, autore, studente, entuzijaste.

Prijave s vašim životopisom i kontaktima primamo na edukultura.sc@gmail.com do 8. rujna. 2011.

Organizatori: Studentski centar-Kultura promjene i British Council Hrvatska

Uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Nigel Charnock (UK) slavljena je zvijezda performansa u cijeloj Europi – nacionalno blago prema riječima Umjetničkog vijeća Engleske, označen kao nepomireni zločesti dečko fizičkog kazališta od strane London Metroa. Nakon uspješne suradnje s Lloydom Newsonom na DV8, Nigel je 1995. osnovao svoju vlastitu kompaniju s ciljem stvaranja niza projekata u različitim medijima. Stalno istražuje svoj vlastiti, beznadno transgresivni pokušaj grijeha i seksualnosti – i sav njegov rad rađa Ljubav-Seks-Smrt narative koji se agresivno suprostavljaju konformizmu i eksplodiraju morbidnim humorom. Tijekom posljednjeg desetljeća Nigel Charnock napravio je i izveo kvintet samostalnih izvedbi: Human Being, Hell Bent, Original Sin, Resurrection i najrecentniji Frank. Ova jedinstvena iskustva performansa u kojima Nigelova izvanredna scenska prisutnost i kombinacija talenata plesača, pjevača, glumca i komičara slamaju granice performansa, postala su međunarodno poznata, osiguravajući posvuda žestoke reakcije publike i hvalu međunarodnih medija. 2003. Nigel je imenovan Umjetničkim ravnateljem u Helsinki Dance Companyu, uloga koju je ispunjavao do studenog 2005. Nigel stalno istražuje i razvija formu i sadržaj i radi u različitim medijima. Bio je koreograf plesnih djela – u Velikoj Britaniji, Portugalu, Finskoj, Njemačkoj i drugdje – radio plesove posebno za film, režirao kazališne komade, stvarao performanse u obliku instalacija, bio je koreograf za Pet Shop Boyse i njihovo pojavljivanje na britanskoj televiziji i na međunarodnim turnejama, i režirao je i napisao Asylum, promuklo i uznemirujuće srednje budžetno djelo s pjesmama. Nigelova produkcija je i Stupid Men; improvizirani rad za Nigela i 3 druga muška performera, Itaya Yatuva, Mikea Wintera i Adriana Howellsa. Djelo naručeno za Venecijansko bijenale gdje je i premijerno prikazano u lipnju 2007., također je predstavljeno u Milanu, Newcastleu i Londonu. 2008. godine Nigel je kreirao novi rad za CandoCo Dance Company  i za Diversions – Plesno društvo Walesa. 2009. stvorio je novi duet – Children – za Louise LeCavalier koji je premijerno izveden rujnu 2009. na festivalu Oriente Occidente u Rovereto u Italiji. Uz ove vanjske narudžbe Nigel nastavlja turneju s djelom Fever, te svojim solo izvedbama Frank i Nothing.

Leave a reply

Name (required)

Website