8. rujna .2011./ MJESTO: Pronađite nas / Ulaz slobodan!

Dugogodišnja mrzim te-volim te veza sa Samuel Beckettovim „U očekivanju Godota” započela je ovu predstavu. Dosada koja se s vremena na vrijeme pojavljivala kada bi čitala ovu knjigu i u isto vrijeme kontinuirana fascinacija da ju nastavi čitati.

Kako bi pronašla iskustvo čekanja po svojoj mjeri, Leentje Vandenbussche krenula je za Santiago De Compostella. 800 kilometara pješačenja, jedenja i spavanja u napuštenom pejzažu sjeverne Španjolske.

Osjećaš se kao da ništa ne radiš, samo šetaš. Ne otkrivaš ništa o sebi, ne reorganiziraš svoj život, samo hodaš. Kada sam se vratila u Belgiju, u moju normalnu rutinu, ovo „raditi ništa“ činilo se kao da mi znači sve. Neopisivo, vrijedno iskustvo.

Autorica je pokušala predstaviti ovo iskustvo kroz daljnju studiju i eksperimente sa i o čekanju. To je rezultiralo grafičkim radom Hapax legomenon of Waiting for Godot te izvezenim motivom debla drveta kojim je obukla autobusno stajalište. Ali u sferi performansa, za koju pokazuje najviše afiniteta, morala je nastaviti čekati na koncept koji bi prenio iskustvo čekanja na pozitivan način. Na kraju svi su veliki planovi svakoga puta bili abstrahirani do njihove biti.

Koncept i režija: Leentje Vandenbussche

Fotograf: Marianne Hommerson

Produkcija: Mokum vzw

Leave a reply

Name (required)

Website