17. rujna 2011. / Teatar &TD -- atrij/  besplatno s večerašnjom ulaznicom od predstave ili 30kn

Nakon što su 2003. godine objavili prvi album “B612″,  zaradili su nominaciju za nagradu Porin u kategoriji “Najbolji album urbane glazbe” i predstavili hti singl  “Evo me doma” koji je nastao u suradnji sa Sašom Antićem (TBF). Dvije godine poslije mijenjaju zvuk i predstavljaju drugi album “Leut Magnetik” s kojeg im singl “Vecchia Cola” donosi nominaciju za nagradu “Best Act MTV Adria”  na ceremoniji dodjele MTV nagrada koja je održana 2005. u Lisabonu. Za isti abum  dobivaju i Porina u kategoriji “najboljeg albuma urbane klupske glazbe”. U ljeto 2008. godine održavaju svoj posljednji nastup uživo na Atlantis festivalu kao predgrupa britanskom elektro bendu Zoot Woman. Tijekom trogodišnje stanke su se usmjerili na vlastite projekte i poslove, a sada se vraćaju s novim materijalom  i novim zvukom kojeg predstavlja prvi  singl “Arhitekt”.

Momci iz benda prate trend glazbene industrije, pa su odlučili objavljivati singl po singl s pripadajućim video spotom i time dati na važnosti svakoj pjesmi. Uz to svaki video spot režirat će različiti mladi umjetnici, kojima bend ovim putem želi dati šansu da se prezentiraju široj javnosti. Pjesma je snimljena u suradnji s Hrvojem Pelicarićem. Prvi video spot režirala je mlada umjetnica Branka Valjin, koja je rođena 1985. godine u Zadru. Branka se bavi video umjetnošću, kolaž i stop animacijom te filmom u sklopu filmskog laboratorija zagrebačkog Klubvizija SC.

Video spot “Arhitekt” je u samo tjedan dana prikupio preko 4 000 pogleda i definitivno je riječ o  novom hitu Leut Magnetika.

http://www.myspace.com/leutmagnetik

Leave a reply

Name (required)

Website