TREĆI DAN GANZ NOVOG FESTIVALA

„Ganz novi festival: međunarodni festival razvojnog kazališta“ poziva Vas u subotu, 10. rujna na predstavu Live-in Room izvedbene umjetnice Lilie Mestre, s početkom u 19, 19:20, 19:40, 20, 20:20 i 20:40 sati, u Galeriji SC. Cijena ulaznice: 40/20 kn studenti

Ukoliko ne želite čekati, molimo rezervirajte svoj termin izvedbe na kultura@sczg.hr (Broj ulaznica je ograničen.)

Live-in Room unaprijed je snimljen zvučni zapis (soundscape), umiksan i složen u realnom vremenu kroz performans Lilie Mestre i umjetnice zvuka Els Viaene. Svi su performansi originalni i jedinstveni jer nastaju u trenutku prisutnosti publike u uprizorenom stanu. Predstava “Live-In Room” osvojila je nagradu Prix Jardin d’Europe.

Ovaj projekt želi stvoriti glasove bez tijela i imaginarne prostore u kojima se publiku poziva da stvori svoje vlastite priče, svoje vlastite likove i radnju ovog “ne-vremenskog” iskustva.

Live-In Room performans propituje odnos između posjetitelja, njihovih iskustava, njihovih sjećanja i konkretnog prostora sadašnjosti u kojem se nalaze.

Dnevni je boravak intimno i privatno mjesto, ali ipak mjesto u koje pozivamo ljude izvana, one koje još uvijek ne poznajemo jako dobro. To je svakodnevno mjesto podobno za susrete i stoga za slušanje, gledanje i primanje podražaja.

Popijte čašu vina, slušajte radio i putujte u našem dnevnom boravku!

Koncept: Lilia Mestre
Osmislili i izveli: Lilia Mestre and Els Viaene
Glasovi: Davis Freeman, Caroline Daish, Michel Yang, Bernd Meier, Elke Van Campenhout, Pierre Rubio, Andrea Kahlhammer i Martin Flatz

Lilia Mestre uz potporu Szene Salzburg. “Live-In Room” dobitnik je nagrade Prix Jardin d’Europe.
Produkcija: Mokum vzw

Istraživački projekt Sense Radio potpomognut je od strane Workspace Brussels, a.pass, de Pianofabriek, a subvencioniran od the Vlaamse Gemeenschap.

Isti dan možete pogledati i predstavu francuskog autora Halorya Goergera pod nazivom „Métrage Variable” . Čekamo Vas u velikoj dvorani Teatra&TD, s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 50 /25 (studenti) .

Halory dolazi s performansom Métrage Variable koji igra na ideju varijacije. Kombinira video projekciju sa samostalnom prisutnošću, između stand-upa i mutanta glazbene dvorane. Sastavljen je od niza jedinica -- slika, zvukova i uređaja.

Ovaj se materijal koristi u šest kratkih performansa, po jednostavnom pravilu: svaka jedinica mora biti iskorištena. Poštujući ograničene rezultate u različitim semantičkim piruetama, izvedenima s nejednakom elegancijom, ali velikom transparentnošću, Métrage Variable ugovor je između performera i publike koji se zabija ravno u zid – pjevajući.


Također Vas pozivamo da nam se od 22 sata pridružite na partyu u atriju&TD-a do dugo u noć uz DJ-a LUETICA. Ulaz besplatan.


Leave a reply

Name (required)

Website