DRUGI DAN GANZ NOVOG FESTIVALA!

Danas na Ganz novom festivalu možete pogledati predstavu francuskog autora Halorya Goergera pod nazivom „Métrage Variable”. Predstava će se odigrati u velikoj dvorani Teatra&TD, s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 50 /25 (studenti)

Halory dolazi s performansom Métrage Variable koji igra na ideju varijacije. Kombinira video projekciju sa samostalnom prisutnošću, između stand-upa i mutanta glazbene dvorane. Sastavljen je od niza jedinica -- slika, zvukova i uređaja.

Ovaj se materijal koristi u šest kratkih performansa, po jednostavnom pravilu: svaka jedinica mora biti iskorištena. Poštujući ograničene rezultate u različitim semantičkim piruetama, izvedenima s nejednakom elegancijom, ali velikom transparentnošću, Métrage Variable ugovor je između performera i publike koji se zabija ravno u zid – pjevajući.

Od 21 sat u dvorani SEK Teatra&td, na rasporedu je predstava „Mrzim istinu“, autora Olivera Frljića iz Ciklusa mladih hrvatskih autora. Cijena ulaznice je 50/25kn (studenti).

24. travnja 1992. Oliver Frljić u svojoj šesnaestoj godini napušta roditeljski dom. Ono što u tom trenutku izgleda kao kratkotrajno razdvajanje od obitelji, postat će trajno stanje. Slijede: godine izbjeglištva, prvi studij, drugi studij, zasnivanje vlastite obitelji, treći studij, početak profesionalne kazališne karijere, postupna afirmacija, raspad obitelji, ova predstava.

Ova predstava nas vraća u vrijeme prije 24. travnja 1992.

Umjesto patetičnog prepričavanja jedne obiteljske povijesti, njom se daje uvid u i rastvaraju kompleksni unutrašnji odnosi u toj obitelji. Svoj dramaturški temelj ona gradi na tenziji između različitih obiteljskih dokumenata i autorovih svjedočanstava koja se koriste, te fikcionalnog statusa koji ovi dokumenti i svjedočanstva dobivaju u prostoru kazališne reprezentacije.

Koncept i režija: Oliver Frljić

Izvode: Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Filip Križan i Iva Visković

S ulaznicom bilo koje predstave 9.rujna imate pravo na besplatan ulaz na koncert My Buddy Moose u atriju Teatra &TD ili ju kupite po cijeni od 30kn na blagajni &TD-a!

Riječki glazbenici koji ne prestaju oduševljavati i publiku i kritiku ne samo da otvaraju koncertnu sezonu Muzičkog salona SC, već su prvi bend koji će nastupiti na Ganz novom kazališnom festivalu.

Četiri mladića iz Rijeke raspametit će žestokom svirkom ganz novu publiku (kao što to i inače itekako dobro znaju) svirajući glazbu od rock’n’rolla i punka do soula i countryja. Bend uglavnom inspiraciju crpi iz folk emotivnosti spomenutog Parsonsa, Stevea Earlea ili Townesa Van Zandta koliko i iz garažne energije The Sonicsa ili The Stoogesa, a pozornicu su već dijelili s bendovima sličnog usmjerenja poput zagrepčana Casual Elvis te svjetski poznatim imenima poput Stevea Wynna, The Saintsa, The Strangea, Marah, Howe Gelba…

Drugi album ‘Wonderful Feeling of Emptiness’, u produkciji Edija Cukerića izašao je 01. ožujka 2010.. Veliki doprinos albumu svakako je pridonijelo i gostovanje veterana americane Howea Gelba i Chrisa Eckmana.

Nakon koncerta pozivamo vas na druženje u caffeu &TD-a uz našeg talentiranog i neoborivog DJ Borovicha.


Leave a reply

Name (required)

Website